Energieprestatieregelgeving

Als u bouw- of verbouwingsplannen hebt, dan moet u vanaf 1 januari 2006 wettelijk rekening houden met de energieprestatieregelgeving voor binnenklimaat (of kortweg EPB-regelgeving). Dit betekent dat uw woning een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie (isolatie, verwarmingsinstallatie, ventilatie, zonne-energie ...) moet behalen. Bovendien is in een nieuwbouwwoning een minimale en gecontroleerde ventilatie nodig.

Met deze nieuwe wetgeving beoogt de overheid 2 doelstellingen.

Ten eerste wil ze het energieverbruik doen dalen door een betere isolatie (K45 ten opzichte van de vroegere K55) én door het gebruik van energiezuinige verwarming en koeling. Het maximale E-peil van de woning is, vanaf 1 januari 2010, E80. Dit wil zeggen dat de woning maximum tachtig “eenheden” energie mag verbruiken op jaarbasis voor verwarming, koeling en sanitair water.

Ten tweede wil de overheid ook dat de woningen gezonder worden, door de mensen te verplichten voldoende te ventileren. Dit om condensvorming en schimmelvorming in woningen te vermijden.

A-Safety bvba heeft zich gespecialiseerd in de concrete toepassing van deze EPB-richtlijnen en kan zowel bouwheren, architecten als andere partners met raad en daad bijstaan om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

 

A-Safety bvba | Oude Schansstraat 14 | 3545 Halen - Zelem | tel. 0473/47.29.36 - 0498/02.02.97 | fax. 013/33.48.05 | email a.safety.bvba@gmail.com 

  Site Map